
Het geeft energie om met verschillende disciplines, culturen en mensen in gesprek te gaan over een bepaald thema, vraagstuk of uitgangspunt. Het horen van nieuwe perspectieven, het zien van nieuwe technieken en het delen van ervaringen zorgen voor verrijking. Dit gevoel missen we in Utrecht. Er zijn te weinig plekken die vernieuwend zijn en ervoor zorgen dat je daadwerkelijk met makers, opdrachtgevers of beginnende ondernemers in contact komt. Er ontbreekt een manier van een laagdrempelige community die ontstaan is vanuit interesse, het gunnen en het zien van talent.
Catering
Eten is altijd een passie van mij geweest. Sinds kleins af aan ben ik al bezig met eten, zo hielp ik vroeger mijn vader met eten maken en later mijn moeder in de foodtruck. Mijn eerste bijbaantje was logischer wijs in de horeca. De jaren daarop volgend ontwikkelde mijn interesse in eten en ging ik zelf smaken combineren. Voor mij is koken een creatieve bezigheid en zo heb ik het ook altijd gezien, een gevolg hiervan is dat ik dan ook vegetarisch ben gaan koken. In de plantaardige en vegetarische keuken was er nog veel terrein te ontdekken en kan je mensen echt iets nieuws laten ervaren. Dit jaar ben ik gaan werken in een plantaardig restaurant, waar ik samen met een ander een nieuwe kaart heb gemaakt. De kaart is een reis over de wereld met smaken uit allemaal verschillende landen, want mijn inspiratie haal ik uit verschillende landen en culturen. Voor mij is een bord een leeg schildersdoek, waar ik kan spelen met kleuren, geuren en smaken.
Jasper Koertse/Skret Katering | @js.koertse